Minden a magyar irodalmi díjról

woman inside library looking at booksAz irodalmi kitüntetések nem csak csodálatos rivalizálások; emellett jelentős koncentrációt termelnek a nye kiadásra. Íme egy összefoglaló az idei nyertesekről – eddig. Általában hajlamosak vagyunk olyan kiadványokat látni, amelyek irodalmi díjakat kaptak, mint bizonyos kiváló minőségűek. „Díjat nyert” – szoktuk mondani, amikor tanácsot adunk egy könyvnek-mintha ez végleges garancia lenne annak értékére. Úgy gondoljuk, hogy a guide prémium minőségű, és biztosak vagyunk benne, hogy értéket kapunk az olvasási időért és pénzért. Az irodalmi művek oldal áttekintést nyújt arról, hogy mely Irodalmi Díjakat ítélték oda eddig 2023 – ban-a rövid cikket folyamatosan frissítjük: Jyllands-POSTENS LITTERATURPRISER.

Szépirodalom: a legjobb családtagok Kim BL Xhamsbjerg. A Kim bl a jólét kultúrájának fejlődésével és a Cheminova Nyugat-jütlandi megalapításával kapcsolatos, lebilincselő egyedi jelenséggel érkezik a helyszínre. Szépirodalom: előre látható bűncselekmény Vaaben & & Asser H. Thomsen. A díjnyertes szépirodalmi kiadvány valóságokat és egyéni történeteket tartalmaz, hogy közelebb hozzon minket a dániai nőgyilkosság nyomasztó igazságához. Szerezze be a könyvet hangoskönyvként és e-könyvként az eReolen-en. NOBEL-DÍJ AZ IRODALMI MŰVEKBEN. Jon Fosse. Jon Fosse norvég író kapta idén az irodalmi Nobel-díjat. A svéd akadémia szerint a kitüntetést „élvonalbeli darabjaiért és prózájáért kapja, amelyek hangot adnak a kimondhatatlannak”. Tudjon meg többet itt. Kölcsönözze szerzőségét audio-és e-könyvként az eReolen – en.

MUNCH-CHRISTENSEN ELSŐBÁLOZÓ TISZTELETÉRE. Nath Krause és Benedicte Huang. 2 fiatal szerző, Nath Krause és Benedicte Huang, megőrizte a megtiszteltetést és 50 000 koronát a debütáló jutalom megvitatásakor. Az öt döntős közül ez a két író kapja a díjat 2 igazán különböző magazinért: egy hibrid versgyűjteményért és egy könyvért. Tudjon meg többet itt. Kölcsön D Enterpreskole, mint egy hangoskönyv és digitális könyv eReolen. Kritikusok Díja. Lány állatok Cecilie Lind. A hölgy alakját és kívánságait egyszerre demisztifikálják és mitologizálják Cecilie Lind fordított Lolita-történetében, a Girl pets-ben. Kölcsönözze az unique-t hangoskönyvként és e-könyvként az eReolen – en.

WEEKENDAVISENS LITTERATURPRIS

assorted-titled book lotChristian Egander Skov polgári helyzete. Christian Egander Skov ‘burzsoá helyzet’ egyike azoknak a vitakönyveknek, amelyek prófétai tulajdonságokkal rendelkeznek, szintén jól megírt és egyes esetekben vicces jóslatokkal. Egander Skov elemzése tehát előre látta a mennyei blokk dilemmáját, amely mind a 2014-es parlamenti politikai választások előtt, mind után megfelelt. Kölcsönözzön útmutatót hangoskönyvként és e-könyvként az eReolen – en. GEORG BRANDE JUTALOM. Még egy könyv, amit soha nem Ida Jessen készített. A Kijelentkezés és az emlékezet összefonódik Ida Jessen sárga könyvében, amely szeretettel bocsátja ki az irodalmi műveket, és arra készteti az olvasást. Szerezze be az esszegyűjteményt hangoskönyvként és e-könyvként az eReolen-en. A HARALD MOGENSEN-DÍJ. A Damevennens halála Torben Munksgaard által. Amikor Walther Traum belebotlik az újság gyászjelentésébe, harc kezdődik az idő ellen. Még egy kiemelkedő teljesítmény a mindig jól megírt Munksgaard-tól. Kölcsön az egész Traum trilógia, mint egy hangoskönyv és digitális könyv eReolen. PALLE ROSENKRANTZ-DÍJ. Az Arttu Tuominen hordozója. A feszültség szintje Arttu Tuominen sorozatának második kötetében magas,a cselekmény jól megfontolt, a szereplők meséi pedig szívszorító.

A POLITIKAI IRODALMI MŰVEK DÍJA. Már nem ismerem el a tekintélyét Glenn Bech-től. Glenn Bech lelkes és hatékony fellebbezést nyújt be a természetesen a társadalom végtelen mentességével szemben egy nagyon megértő projektben. Szerezze be a házirendet hangoskönyvként és könyvként az eReolen-en. AZ ARANY BABÉRJAI 2023. Maren Uthaug 11% – a. A könyvkereskedők rangos díját Maren Uthaug kapta a 11% – os jövőbeli történet nevetségessé tételéért. Maren Uthaug társadalmi portréjának megvan az a lé és ereje, hogy szórakoztasson, felháborítson és érveket keltsen a társadalmunkkal és a Szexuális funkcióinkkal kapcsolatban. Szerezze be az egyedülálló, mint egy hangoskönyv és e-könyv eReolen. Tudjon meg többet az alábbi költségekről. A VERS DÍJA. Transznemű indulat gry Stokkendahl Dalgas által. Gry Stokkendahl Dalgas úttörő munkájáért elnyerte a költészeti díjat. Ez a polifonikus kiadvány egyszerre politikai gyűlési kiáltás és fantáziadús műalkotás. Tudjon meg többet az arányról itt.

Hernan Diaz és Barbara Kingsolver

Hernan Diaz és Barbara Kingsolver kapta idén az amerikai Pulitzer-díjat. Hernan Diaz elnyeri a jutalmat csodálatos egyedi számlálásáért, Barbara Kingsolver pedig a sátáni erő Rézfejéért, amelyet minden bizonnyal egyenlővé tesznek a kiküldetési rezidencián Gyldendal 2024-ben. Szerezzen önbizalmat hangoskönyvként az eReolen-en. Tudjon meg többet az arányról itt. LÁTOGATÓI PUBLIKÁCIÓS DÍJ. Anna dallama Benjamin Koppel. Kiváló narratív forgalomban Benjamin Koppel kibontja Hannah Figyelmes élettörténetét, akinek mind a szerelmet, mind a szenvedélyes zongorista álmát a polcra kell helyeznie. Kölcsön az egyedi, mint egy hangoskönyv és e-könyv eReolen. Tudjon meg többet az alábbi költségekről. A NEMZETKÖZI BOOKER JUTALOM. Idő intézmény Georgi Gospodinov. Georgi Gospodinov Bolgár író, költő és forgatókönyvíró elnyeri a rangos nemzetközi díjat az idő elrejtése című regényéért.

Az idő elrejtése egy bonyolult és lenyűgöző történet, amely arra készteti az olvasót, hogy időben utazzon, és kihívást jelent számunkra a memória és a valóság saját megértésével. Szerezze be az egyedülálló, mint egy digitális könyv eReolen. Tudjon meg többet az alábbi árról. DR. ROMANPRISEN. A város és a tenger által Keld Conradsen. Keld Conradsent megtapsolták azért a képességéért, hogy élénk, klimatikus fotót készítsen Aarhusról és geeky merüléséről a geológia világában. Olyan történetet készít, amely a különböző idővonalak, a 60-as évek levelei, a 80-as évek emlékei és a mai napi élet között szövődik, amely ügyesen fel van állítva. A nyelv és az elbeszélés csúszik, mint egy hajó, amely átvágja a vizet a teljes vitorla számára. Az árról bővebben itt olvashat. HENRIK PRISEN HERCEG. Caspar Eric. Caspar Eric valóban figyelemre méltó hatással volt a dán irodalmi színtérre, mert 2014-ben indult. Az övével 7 munkahelyek, amelyek ötvözik az egyéni reflexiókat a társadalmilag alapvető perspektívákkal, Caspar Eric a mai Dán költészet egyik legfontosabb hangjaként hozta létre nevét. Szerezze be Caspar Eric szerzőségét az eReolen – en. További információ az alábbi arányról. Glenn Bechtől már nem ismerem el a tekintélyét. Glenn Bech, aki 2015-ben elnyerte az év regényének Blixen-díját a Farship-szel, megkapta az év kiadványát, mert nem ismerem el többé a tekintélyedet. Glenn Bech lelkes és hatásos bájjal áll elő az osztálytársadalom időtlen kirekesztése ellen egy nagyon figyelmes projektben. Szerezze be a házirendet hangoskönyvként és e-könyvként az eReolen-en. További információ a Blixenprisenről itt. BLIXENPRISEN: AZ ÉV REGÉNYE. A szolga és testvére Dorrit Willumsen. Dorrit Willumsen fantasztikus testvér portrét írt a függőségről, a rendezetlen reményről és az öregség vastagságáról.

Suzanne Br Xhamgger

A zsűri a következőképpen ösztönözte a kiválasztást: „olyan, mint egy igazi vezető több fiatal író előtt, akiknek ma nagyon sok köszönetük van az igazán egyedi és őszinte br .. DG-bryg-nek a segítségért, hogy megértsék és megtalálják saját eszközeiket, mellékútjukat vagy az irodalomba vezető utat. (… Maga br .. gger, aki úgy teremt, ahogy él, és úgy él, ahogy komponál-egy tigriscsíkos írás pontosságával, amely még ma is mindannyiunkat arra késztet, hogy felszólaljunk, kijelentsük, hogy igen és nem köszönöm, nem csak ezzel az említett hímmel … Suzanne br Xhamgger teljesen a sajátja. Szerencsére.”Kölcsön Suzanne br Xhamgger szerzőségét az eReolen – en. Tudjon meg többet a Blixenprisenről itt.

Szólj hozzá!