Minden, amit tudni kell a L .. ZL .. Krasznahorkai

black Kobo eBook reader turned-onAz angol nyelvű világban kevéssé ismert magyar szerzőt Susan Sontag és Sebald is megtapsolta, rajongói között van egy filmszakértő is, akinek élete célja, hogy regényeit megjelenítse.

Ennek az egyéni névnek a kezdeti formája a Krassnahorkai L képzés. Ez a rövid cikk a nyugati főnév sorrendjét használja, amikor rámutat az egyénekre. Krasznahorkai László (magyar kiejtés: [ˈlaːsloː ˈkr.snhorhork.i], született január 5, 1954) egy magyar író és filmíró elismert kemény és igényes könyvek, jellemzően sorolt posztmodern, disztópikus és melankolikus motívumokkal. Számos munkáját, beleértve a könyveket Satantango (Sátántangó, 1985), valamint a Boldogtalanság az ellenállás (az ellenállás melankóliája, 1989) már ténylegesen válik játékfilmek a magyar rendező, Tarr Béla. Korai élet, oktatás és tanulás. Krasznahorkai 5-én született Gyulán. Január 1954 egy középosztálybeli zsidó család tagjai az apja oldalán. Apja, Krasznahorkai Gyplingrgy jogi képviselő volt, édesanyja, J Plinglia p Plinglink Plings Szociális Biztonsági adminisztrátor volt. Krasznahorkai 1972-ben végzett az Erkel Ferenc Gimnáziumban, ahol latinul tanult. 1973-tól 1976-ig a budapesti Főiskolán, majd 1976-tól 1978-ig a budapesti Főiskolán foglalkozott szabályozással. 1978-1983 között az eLTE Bölcsészettudományi Karán magyar nyelvet és irodalmat hallgatott, ahol diplomát szerzett. Disszertációja S. Platndor M Platrai író és újságíró (1900-1989) munkájáról és tapasztalatairól szól, miután 1948-ban ténylegesen levette a kommunista rendszert. 1978-tól 1983-ig Krasznahorkai az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanult magyar nyelvet és irodalmat, ahol diplomát szerzett. Disszertációját S. Platndor M Platrai író és riporter (1900-1989) munkájáról és tapasztalatairól írta, miután 1948-ban megszabadult a kommunista rutintól. Irodalmi művek hallgatójaként töltött évei alatt Krasznahorkai a Gondolat k postaházban működött.

Ki ő?

person standing near the stairsKrasnahorkai 5-én született. 1954. január Gyulán, jogásznak és Szociális Biztonsági ügyintézőnek. Az egyetemen a szabályozást, a magyar nyelvi és irodalmi műveket vizsgálta, majd néhány év után szerkesztőként szabadúszó író lett. Első regénye, a Satantango (1985) a magyar irodalmi élet lehetőségéhez szorította, és továbbra is a legjobban érthető. Nem hagyta el a kommunista Magyarországot egészen 1987-ig, amikor Nyugat-Berlinbe ment ösztöndíjra-és azóta számos országban maradt, de gyakran visszatért Magyarországra.

Az 1990-es évek elején hosszú időszakokat töltött Mongóliában és Kínában, és minden bizonnyal később felfedezte Japánt-amelyek mindegyike esztétikai és stilisztikai kísérletekhez és írásmódhoz vezetett. A War & & Battle (1999) című regény írása közben Európába utazott, és Allen Ginsberg New York-i házában élt, ahol a legendás Beat költő ajánlotta és segítette. Szerzője szerint most ” magányban él a Stentl-hegységben. Fő irodalmi hőse, állítja, Kafka: „folyamatosan követem őt.”

Írói karrier

person writing on a bookEgyetemi tanulmányainak befejezése óta Krasznahorkai független szerzőként támogatta magát. 1985-ben megjelent Satantango című regénye nagy sikert aratott, és gyorsan a magyar irodalmi élet élvonalába került. A Guide egy disztópikus regény, amely szülőhazájában, Magyarországon született, és legismertebb művének számít. 2013-ban kitüntetést kapott az ideális angol nyelvű könyvért. Először 1987-ben utazott ki a kommunista Magyarországról, egy évet fektetett be Nyugat-Berlin mint a DAAD ösztöndíj kedvezményezettje. A Szovjetunió összeomlása óta számos helyen lakott. 1990-ben először volt képes jelentős időt tölteni Kelet-Ázsiában. Mongóliában és Kínában szerzett tapasztalatait felhasználva teremtette meg az Urgák elfogását és a pusztítást és a bánatot a paradicsom alatt. Valójában többször is visszatért Kínába. 1993-ban regénye az ellenállás alacsony szellemei megkapta a német Bestenliste kitüntetést az év legjobb irodalmi munkájáért. 1996-ban a berlini Svenskaftskolleg vendége volt. A nye háború és csata befejezése közben széles körű utazást tett Európában. Allen Ginsberg amerikai költő fantasztikus segítséget nyújtott a munka befejezéséhez; Krasznahorkai egy ideig Ginsberg New york-i házában élt, és a költő kedves ajánlásait hasznosnak találta a könyv életre keltésében. 1996-ban, 2000-ben és 2005-ben 6 hónapot fektetett be Kiotóba.

A sok kelet megjelenésével és irodalmi koncepciójával való kapcsolata jelentős változásokat okozott írási stílusában és alkalmazott stílusaiban. Gyakran tér vissza Németországba és Magyarországra is, de számos más országban, például az Egyesült Államokban, Spanyolországban, Görögországban és Japánban is különböző hosszúságokat töltött, motivációt adva a Seiobo there Low című regényéhez, amely 2014-ben elnyerte a legeredményesebb megtérített könyv díját. 1985-től a rendező és a szerző közeli barátja, B. Punkla Tarr szinte teljes egészében Krasznahorkai művei alapján készített filmeket, amelyek S Pungda Pungda és Verckmeister harmóniákból álltak. Krasznahorkai elmondta, hogy a 2011-es film A torinói paripa minden bizonnyal az utolsó együttműködésük lesz. Valójában emellett nagyon szorosan együttműködött maks Neumann zenésszel, többek között.A. a részletes könyvekről Homérosz üldözése (2021 ), amelyet a zenész kezdeti ütős partitúrája tartalmaz puds Mikl. Krasznahorkai globális elismerést kapott. Susan Sontag úgy határozta meg, mint” az apokalipszis kortárs magyar mestere, aki gogolhoz és Melville-hez hasonlítja”. „Krasznahorkai víziójának egyetemessége szemben áll Gogol Holt lelkeivel, és messze felülmúlja a kortárs írás minden apró aggodalmát.”2015-ben elnyerte a Man Booker nemzetközi díjat, az első magyar író, aki megkapta.

A jelent a Laslo n enterprises in English?

Csod (csod). Kezdet: Magyar. Egy Enterprises: SZL Enterprises. Meghatározás: figyelemre méltó mégis. Két egyszerű szótagban energiát bocsát ki, egy Lasslo férfias név, amelyet nem szabad könnyedén adni. Egy sok-sok szám:. Miután Berlinben élt, Németország évekig, ahol 6 hónapig S. Fischer vendégprofesszor volt egy berlini szabad főiskolán, Krasznahorkai jelenleg” remeteként él egy Stentl-hegységben. Miután elvált első feleségétől, galvanizáló Pelyhe Aniktól, akit 1990-ben vett feleségül, 1997-ben feleségül Vetten D. Prigra Kopcs Prignyi Sinológust és látványfejlesztőt. 3 gyermek van: Kata, Agnes ons cent. AZ olyan díjak, mint a Férfi Booker Nemzetközi Díj, akkor végzik munkájukat, ha viszonylag ismeretlen szerzőket hoznak egy NYE olvasóihoz. Ha eddig elmulasztotta az A .. Z .. A .. Z .. A .. Z .. A .. Z .. itt van egy faz .. a .. Z. Ez egy magyar író és forgatókönyvíró már régóta köztudott bizonyos körökben, Susan Sontag úgy jellemezte, mint „az apokalipszis kortárs magyar mestere”. Ha az ό csodálói közé tartozol, szívesen beszélnénk veled egy megjegyzésekben.

Ő az?

man using MacBook AirKrasznahorkai 5-én született. 1954. január Gyulán, Magyarországon, ügyvédnek és társadalombiztosítási ügyintézőnek. Az egyetemen jogot, magyar nyelvet és irodalmi műveket tanult, majd néhány év szerkesztői munka után önálló író lett. Első története, a Satantango (1985) a magyar irodalmi élet középpontjába helyezte, és továbbra is ismert marad. 1987-ig nem hagyta el a kommunista Magyarországot, amikor is valószínűleg Nyugat-Berlinbe utazott ösztöndíjért-és számos országban élt, mert rendszeresen visszatért Magyarországra. Az 1990-es évek elején hosszú időszakokat töltött Mongóliában és Kínát, és később Japánt is felfedezné, amelyek mindegyike esztétikai és stilisztikai kísérleteket és módosításokat okozott írásaiban. Az egyedülálló Battle & & War (1999) megalkotása közben beutazta Európát, és Allen Ginsberg New York-i otthonában élt, ahol az epikus Beat költő javasolta és segítette. Kiadója szerint jelenleg „remetében él a Stentl-hegységben. Elsődleges irodalmi hőse, mondja, Kafka: „mindig követem őt.”Melyek az elsődleges átalakított munkahelyei és hol kezdjem? Megalkuvást nem ismerő tervezéséről ismert (a Satantango 12 fejezete tartalmaz egy-egy bekezdést), és gyakran posztmodern kategóriába sorolják. Ne engedje, hogy ez elrettentsen, bár. Eddig 5 kitalált műve jelent meg angol nyelven, fordításaiban Ottilie Mulset és George Sjirtes, akik minden bizonnyal osztoznak a 15 000 fordítási jutalomban, amely magában foglalja a Bookert is.

Szólj hozzá!