Vilenica 2023, a díjat Ott Tol magyar író kapja

person using black typewriterChampion és a program az irodalmi ünnep szeptemberben bejelentette a minap Ljubljanában a szervezet a szlovén írók. Ornella Rossetto. 8. június 2023 ob 13.27. Ljubljana-Koper Rádió. A közép-európai szerzőknek szentelt Vilenica-díj gyakorlatilag negyven év alatt két Nobel-díjra is felkészült (például az osztrák Peter Handke-re és az utóbbi időben a lengyel Olga Tokarczuk-ra). Tolnai ott tol, a Vajdaság szerbiai területén élő magyar kisebbség költőjének és szerzőjének neve még nem ismert, legalábbis a nézők számára. A kortárs magyar irodalom egyik legkiválóbb képviselőjét figyelembe véve megkapta többek között a Kossuth-díjat, vagyis Magyarország egyik legkiválóbb országos imaginatív elismerését. Tolnai, aki 1940-ben született, és az újvidéki és Zágrábi főiskolákon tanult, termékeny és sokoldalú szerző, az esszétől a költészetig, a kísérletezéstől a drámáig. Költészete ” a magyar társadalmi hagyományokból ered, de a Modernaug erőteljes befolyása is hatással van rá, szeptemberben kerül bemutatásra a 38.Vilenica nemzetközi irodalmi esemény részeként, amely Ljubljana és a karszt között zajlik, mintegy tizenöt alkalommal szeptember 4-9 között, tizenkét nemzet vendégeinek részvételével. És nem Tolnai ott Tol lesz az egyetlen születésnapi fiú. Minden bizonnyal külön tisztelgés lesz Barbara Korun, a szlovén kortárs vers tulajdonosa és a feminista irodalmi mozgalom vezető száma előtt.

Nemzetközi Irodalmi Kitüntetések

desk globe on tableAz irodalmi művek kiemelkedő Nobel-díjának győzteseitől a regionális boszorkány-díjat elnyert könyvekig, a kiemelkedő Man Booker-díjat elnyert nehézsúlyúakig. Fedezze fel az egyik legfontosabb olasz és világméretű irodalmi kitüntetést, amelyet minden kiadvány szerelmeseinek meg kell értenie és követnie kell. Nobel-Díj Az irodalmi művekben. Az Alfred Nobel 1895-ös akarata által kidolgozott öt jutalom közé tartozik, amelyet a világirodalom területén dolgozó írónak ítélnek oda, aki „kiváló irányba vonzotta a legtöbb figyelmet műveire”. Eredetileg 1901-ben adták meg, hasonlóan a Nobel által alapított többi jutalomhoz. Campiello Jutalom. Az 1962-ben a Veneto-I gyártók akaratával alapított kulturális döntéseinek legitimitását bizonyította azáltal, hogy számos olyan szerzőt és történetet hozott a nyilvánosság elé, amelyek az olasz irodalom hátterét képezték. Az első verzió 1963-ban történt, és látta Primo Levi la Trega című regényének megvalósítását. Boszorkány Díj. Ezt az Olaszországban az előző év április 1-je és a folyó év március 31-E között kiadott kiadvány írója kapja meg. 1986 óta a Bellonci struktúra szervezi és kezeli. Széles körben azonosítják, mint a legkiemelkedőbb irodalmi megtiszteltetés Olaszországban, élvezi a konszolidált hírnevét Európában és a bolygón. Stabil Díj. 1953 óta lehetőséget ad a könyvkereskedőknek arra, hogy kiválasszák, mi a véleményük szerint az év leghatékonyabb kiadványa. Szállított Pontremoli, Toszkána, az utolsó előtti szombaton vagy vasárnap július, ez flaunts a roll of honor neves nevek, mint a Gr a „Stall” évek óta létezik mellett a történelmi díjat.

Pulitzer-díj a Szépirodalomért. 1948 óta minden évben egy amerikai szerző fikciós munkájának ítélik oda, amely többnyire az amerikai élettel foglalkozik. A megtiszteltetés után hívják Pul megváltoztatta a Pulitzer-díj a Szépirodalomért, amelyet 1918-tól 1947-ig adtak ki. Booker jutalom. Évente adják meg a leghatékonyabb angol nyelvű regényt. A bíróságokat kiemelkedő irodalmi kételkedők, írók, akadémikusok és más közéleti személyiségek közül osztják ki. Között a döntősök és győztesek lehetővé nevek, mint Ian Mcean Andersen díjat. A legkiválóbb olasz kitüntetés a gyerekkiadványok és szerzőik, illusztrátoraik és szerzőik számára biztosított. Az Andersen magazin 1982-ben népszerűsítette a tartalom év legjobb munkáit, különös figyelmet fordítva a leginnovatívabb és kezdeti produkciókra. Bagutta Díj. Az olasz irodalmi díjak dékánja, 1926-ban alapították Milánóban. Minden évben olyan olasz műveknek ítélik oda, amelyek az irodalom területén azonosították magukat. Nincsenek díjmezők: a becsület vonatkozhat a szépirodalmi munkákra, a költészetre, a nem szépirodalmi munkákra, a munkagyűjteményekre stb.National Publication a fiction 1950-ben alapított, arra törekszik, a lelkes elve ünnepli és reklám minőségi Amerikai fikció. Az egyesült államokbeli emberek által írt és az Egyesült Államokban kiadott funkciók a díjra teljesek, négy kategóriába sorolhatók: szépirodalom, szépirodalom, költészet és gyerekirodalom. Goncourt-Díj. Ez a legelismertebb francia irodalmi kitüntetés, amelyet 1896-ban Párizsban alapítottak az író parancsára Edmond de Goncourt „évente odaítélni a prózában megjelent képzelet legjobb művét”. Ez nem tulajdonítható, hogy egy író nagyobb, mint egyszer. Csak a szerző Romain gar Gar.

Kiváló irodalmi díjak

stack of books on white tableIrodalmi díjak: a boszorkánytól a Pulitzerig az alábbiakban található a „magnificent 10”, amelyet minden író meg akar nyerni. Házunk kiemelkedő irodalmi díjai (gyakran a vita létesítményében) és a leginkább áhított világdíjak: tíz csodálatos kulturális perc, amelyet minden követőnek követnie kell. Az irodalmi díj elnyerése minden szerző vagy író szenvedélye. Nem csak, hogy a folyamatos keresés a földi és túlvilági ragyogás rendszeres azoknak, akik szeretnék, az ő munkája, nem lehet nem emlékszik. Ugyanakkor azért is, mert a jutalmak ugródeszkák a kiküldetés elindításához és újraindításához olyan környezetben, ahol bármi praktikus az értékesítés növelése érdekében. A díjak tehát jogosak, és utat kell követniük. Legalábbis amíg bizonyított, vagy más. Próbáljuk meg megismerkedni azzal, ami a szerzők és írók egyik legkeresettebb országos és világméretű kitüntetése.

Boszorkány jutalom ez kétségtelenül a legszembetűnőbb díj. Hasonlóképpen, emiatt ez a leginkább becsapódott, az, amelyet minden ember hibáztat, jellemzően figyelmen kívül hagyva a mögötte lévő eszközöket is. És ami a legfontosabb, ez is az egyik legkeresettebb díjat. Senkinek sem kell megnyernie a boszorkányt, mégis mindenki meg akarja nyerni a boszorkányt. Látni fogjuk, hogy megy ez az év A Casa Bellonci választékának friss 5-ével. Campiello-Díj. Az 1963-ban Veneto Iparosainak akaratából született „Campiello”név a calli és campielli tizennyolcadik századi Velencéjére emlékeztet. Az első verziót Primo Levi nyerte a „fegyverszünetért”. Szintén nagyon kívánatos a” Campiello Giovani”, amelynek célja a még nem feltárt vadonatúj szerzők fenntartása. Az utolsó verziót Simona Vinci nyerte az „első tény”címmel. Jutalom Bódé. Oriana Fallaci azt írja, hogy 1952-ben részt vett a Bancarella jutalom születésében: „nem voltak tisztában az ábécével, mégis „érezték”, hogy mely könyveket lehet megvásárolni, és melyek nem: egy második látásra, amelyet állításuk szerint az ördög felajánlott nekik egy nagylelkűség órájában”. A legelső kiadás, a díjat kapott Ernest heminga jellemzője ennek a díjnak a kettős hatású kötelék egy sereg Lunigiana könyvkereskedők, ez tette a díjat népszerű a pont egyre különböző technikák, mint például a sporttevékenység és a szakács. Bagutta Jutalom.

Talán az egyik legérdekesebb retro-történet egyik kitüntetése. Valójában 1926-ban született az ‘ Osteria toscana-ban, a Milánói Bagutta használatával, néhány fiatal értelmiségi kívánságára a weboldalon. Az évek során az egyik legzseniálisabb olasz hangot adta: Calvino, Landolfi, Brancati, Anna Banti. Giorgio Bassani és az utóbbi időben Michele Mari és Nadia Terranova. Andersen Becsület. Az 1982-ben született, a gyerekek irodalmának és a gyermekek írásának szentelt Andersen sok éven át sokat nőtt, egyre minősége, hogy most az egyik legfontosabb elismerés szentelt a kiadói piacon. A díj szekciói különbözőek, és gyakorlatilag nehéz nem megosztani a választási lehetőségeket, különösen a legutóbbi kiadás választásait. Pulitzer-Díj. os Ph Pulitzer tájékozott riporter és szerkesztő volt, magyar, bár az USA-ban telepedett le, folyamatosan tudatában volt a kivándorlás aggodalmainak. 1917-ben megalapította ezt a díjat, amelyet elsősorban az újságírói írásnak szenteltek, jelenleg a besorolás legelismertebb megtiszteltetését veszik figyelembe. A világ egyik legkifinomultabb újságírói és kiküldetési egyeteméhez, Kolumbiához kapcsolódva 2010 – ben először került az információs oldalra ProPublica.org.az 1950-ben alapított AW Nemzeti kiadvány célja, hogy „hirdesse és ünnepelje a minőségi amerikai irodalmat, növelje a közönséget és terjessze a nagy amerikai írást”. A célt hirdették és teljesítették. illi Hilliam Faulkner, Sal D. Salinger, Anne Se SeTon, Truman Capote néhány a történelmi nyertesek közül. Ez utóbbi időben nyújtott Dave Eggers, Thomas Pch Man Booker jutalom. David Grossman izraeli írónak ítélték oda, ez az Egyesült Királyság legfontosabb szépirodalmi díja. A Szent irodalmi nagyság szerzői, például: Doris Lessing, Berg ha nagyszerű kortárs angol kiadványt keres, véletlenszerűen válasszon a Booker-díj győzteseinek listájáról. Nem tévedsz.

Szólj hozzá!